Днес от 11:00 часа, на Дондуков“ 2 държавният глава Румен

...
Днес от 11:00 часа, на Дондуков“ 2 държавният глава Румен
Коментари Харесай

Румен Радев връчва третия мандат за съставяне на правителство на ИТН

Днес от 11:00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на „ ИТН “, която да уточни претендент за министър-председател. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Трябва да се отиде на избори незабавно, каза ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов. Попитан ще върнат ли Има Такъв Народ незабавно мандата, Йорданов отговори: „ Разбира се “. Ние от дълго време споделяме, че трябваше да има избори, още преди девет месеца, добави той.

Мандатът на Има Такъв Народ е последната опция да бъде формирано постоянно държавно управление в границите на актуалното Народно заседание.

Вчера „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) получи втория мандат за сформиране на държавно управление от президента и го върна незабавно несбъднат. Ден по-рано Народното събрание реши, че първият мандат за сформиране на правителство с претендент за министър председател Мария Габриел завършва несполучливо.

Според Конституцията, в случай че не се реализира единодушие за формиране на държавно управление, президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период. За длъжностен министър-председател се назначава всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР