Днес от 10:30 часа в галерия „Средец на Министерството на

...
Днес от 10:30 часа в галерия „Средец на Министерството на
Коментари Харесай

Културният министър и сурвакари разкриват тайните на фестивала Сурва

Днес от 10:30 часа в изложба „ Средец " на Министерството на културата ще се организира конференция по отношение на идния 27-ми Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва " 2018 година Фестивалът е под патронажа на министъра на културата Боил Банов.

В конференцията се планува да вземат присъединяване зам.- министърът на културата Амелия Гешева, кметът на Община Перник доктор Вяра Церовска, зам.-кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Йордан Павлов, шефът на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова и представители на отдел „ Култура " от Община Перник. Освен подробна информация за огромното събитие представителите на медиите ще получат и цялостната стратегия с изявите и самодейностите, включени в идния фестивал.

Група от 15 сурвакари от с. Дивотино, Община Перник, ще срещнат присъстващите с обичайния пернишки бит Сурва. Празникът, който е в основата на фестивала, е част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО.

27-ят Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва " 2018 ще се организира на 26, 27 и 28 януари в Европейската столица на маскарадните игри - Перник. Събитието се обрисува като най-мащабното от всички издания до момента със 7477 участници. Освен от Перник и страната във фестивала са декларирали наличие и 17 групи от чужбина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР