Днес от 10.30 часа на Дондуков 2 президентът Румен Радев

...
Днес от 10.30 часа на Дондуков 2 президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Проф. Габровски дава на президента състава на проектокабинета

Днес от 10.30 часа на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател, посочен от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

Припомняме, че на 5 декември на него според конституционната процедура президентът връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Габровски влезе в президентството, съпроводен от ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

Като първа политическа мощ вашата отговорност за сформиране на държавно управление е голяма, предизвести тогава президентът. Радев изрази вяра спомагателното време за съвещания да е помогнало в търсенето на задоволителна политическа поддръжка.

На 6 декември стана ясно, че Българска социалистическа партия няма да подкрепи кабинет на Габровски. Това сподели на трибунка в Народното събрание водачът на социалистите Корнелия Нинова. Тя добави, че в случай че Българска социалистическа партия бъдат поканени на диалози и среща, ще се отзоват обаче.

На 8 декември  " Възраждане " оповестиха, че остават безапелационни в позицията си - няма да поддържат първия мандат за сформиране на държавно управление, който бе връчен на ГЕРБ, както и няма да се явят на среща по тематиката, на която са поканени от проф..

Представителите на " Демократична България " (ДБ) дадоха поръчка, че няма да поддържат кабинет с първия мандат на ГЕРБ, макар че приоритетите им се припокриват. 

Всички депутати на " Продължаваме промяната " (ПП) ще бъдат в пленарна зала и ще гласоподават срещу кабинета " Габровски ", съобщи на 9 декември някогашният министър председател и сегашен съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Централното оперативно бюро (ЦОБ) на Движението за права и свободи ще заседава във вторник и тогава ще стане ясна позицията на Движението за кабинета, който вероятно бъде препоръчан в понеделник, написа във " Facebook " водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент съобщи, че в случай че се стигне до трети мандат, той ще упорства точно кандидатурата на Габровски да бъде издигната още веднъж за министър председател. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР