Днес от 10:30 ч. ВКС ще гледа наказателното дело срещу

...
Днес от 10:30 ч. ВКС ще гледа наказателното дело срещу
Коментари Харесай

Делото за убийството на Чората влиза отново в съда

Днес от 10:30 ч. Върховен касационен съд ще гледа наказателното дело против Мирослав П., Георги К., Иво И., Борис М. и Янко Г. за убийството на Ангел Димитров, прочут като , оповестява БГНЕС. Делото е формирано след решение на петчленен състав на Върховния касационен съд, с което по реда на възобновяването е анулирано постановеното решение от 2018 година на Върховен касационен съд и делото е върнато за ново разглеждане от различен състав на касационната инстанция, оповестиха от съда.
С първоинстанционната присъда от 2008 година на Софийския боен съд подсъдимите са приети за отговорни в осъществяването на закононарушение - ликвидиране, осъществено от лица от състава на полицията и с особена свирепост, като са им наложени санкции: на Мирослав П. – 18 години „ отнемане от независимост “, а на Георги К., Иво И., Борис М. и Янко Г. за всеки поотделно – 16 години „ отнемане от независимост “.
 Решават до месец за обновяване на делото Чората Решават до месец за обновяване на делото " Чората "
До месец ще стане ясно дали Върховният касационен съд ще възобнови делото за убийството на Ангел Димитров - Чората. Искането на основни...
С въззивното решение от 2016 година на Военно-апелативния съд подсъдимите са приети за отговорни в това, че като причинители и лица от състава на полицията при осъществяване на службата си, независимо са предизвикали гибел по несъобразителност на Ангел Димитров, като за всеки един от тях поотделно наказателното гонене е прекъснато заради изтекла безспорна отминалост. С решението подсъдимите са приети за невиновни и оправдани по в началото повдигнатото им обвиняване . Със същия въззивен правосъден акт първоинстанционната присъда е променена в гражданско-осъдителната ú част и е доказана в останалата ú част.
При третото подред касационно разглеждане с решението по наказателно дело от 2018 година на Върховен касационен съд напълно е анулирано решението от 2016 година на Военно-апелативния съд. Със правосъдния акт на висшите съдии е променена първоинстанционната присъда на Софийския боен съд, като подсъдимите са оправдани по квалифицирания симптом убийството да е осъществено с особена свирепост. Намалени са наложените по отношение на подсъдимите санкции – от 18 години на 7 години „ отнемане от независимост “ за Мирослав П. и от 16 години на 7 години „ отнемане от независимост “ за Георги К., Иво И., Борис М. и Янко Г. Присъдата е доказана в останалата част.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР