Днес от 10.30 ч. в участък на едно от платната

...
Днес от 10.30 ч. в участък на едно от платната
Коментари Харесай

Демонстрираха координация и умения при тежко пътно произшествие

Днес от 10.30 ч. в сектор на едно от платната за придвижване по бул. „ Добруджа “ в посока кв. „ Рилци “ се организира обучение на Областна комисия по сигурност на придвижване по пътищата в действителни условия. Симулирано бе тежко произшествие с присъединяване на два автомобила и микробус, в които имаше голям брой потърпевши и зародили в резултат на злополуката пожар в растителност край пътя и разлив на гориво и масла на пътното платно.

След подаване на сигнала, на място се отзоваха екипи на „ Пътна полиция “, които отделиха региона, екипи на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, които започнаха по едно и също време изваждане на потърпевшите от транспортните средства и гасене на пожара. Пострадалите бяха поети от екипи на Български Червен кръст и Центъра за Спешна помощ. През цялото време не спираше и гасенето на пожара, а пътни служители на реда осигуряваха сигурността на придвижване в региона на възпроизвежданата злополука. След като ранените бяха извозени от мястото на злополуката екипи направиха оглед на място за аргументите и със подпомагане на Областно пътно ръководство пътно-поддържащата компания и Пожарна сигурност и отбрана на популацията почистиха платното от разлива на гориво и масла.

Ръководител на интервенцията бе гл. контрольор Тихомир Катранджиев, който регистрира, че учението е минало на доста високо равнище при извънредно добра съгласуваност сред представителите на другите институции. Не на последно място инсп. Катранджиев акцентира, че от самото начало на учението, не повече от 40 минути, не е основана заплаха за придвижване по булеварда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР