Днес от 10.00 ч предстои да бъде открит официално модерен,

...
Днес от 10.00 ч предстои да бъде открит официално модерен,
Коментари Харесай

Откриват модерен, високотехнологичен корпус по природни науки


Днес от 10.00 ч следва да бъде открит публично съвременен, високотехнологичен корпус по Природни науки в 51 СУ „ Елисавета Багряна “. Това е единственият подобен комплекс от кабинети и лаборатории в българско учебно заведение.

Проектът е осъществен взаимно с Фондация „ Америка за България “. Ръководството на 51 СУ е спечелило финансиране по плана в оспорвана конкуренция през 2015 година. Средствата по плана на Фондация „ Америка за България “ са 200 000 лева Още 100 000 са обезпечени от родители и другари на учебното заведение.

След 24 месеца строителство във вторник ще отворят порти 6 високотехнологични кабинета по химия, биология, физика, математика и география, както и лабораториите към тях, където децата ще учат съответните предмети. Те са оборудвани със смарт екрани, плазми, модулни чинове, а в лабораториите има ново потомство микроскопи и инсталация, оповестиха от учебното заведение.

Със средствата от Училищното настоятелство са напълно актуализирани трите фоайета пред кабинетите и са превърнати в спонтанни кътчета за отдих на учениците. Те са със специфични акустични тавани. Книгите за библиотеките там също са дарени от родители и другари.

Каним Ви да открием дружно този неповторим за българското обучение Природен учебен център.

На откриването през днешния ден се чака да участва министърът на образованието Красимир Вълчев, както и представители на общината, управлението на Фондация „ Америка за България “, видни персони и общественици в областта на образованието. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР