Днес още преди обяд валежите в Източна България ще спрат,

...
Днес още преди обяд валежите в Източна България ще спрат,
Коментари Харесай

Валежите спират от изток, на запад обаче продължават


Днес още преди обяд преваляванията в Източна България ще спрат, а след обяд там облачността краткотрайно ще се раздра. Над останалата част от страната ще се задържи най-вече облачно и тук-там, основно в Югозападна България ще има валежи от дъжд, в планините над 1800 метра от сняг. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 11 и 16 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - едва ще се увеличи.

Над планините ще е най-вече облачно, тук-там в масивите от Западна България ще превалява дъжд, а над 1800 м - сняг. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6 градуса, на 2000 метра – към 0.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно, към момента тук-там със слаби превалявания. До обяд преваляванията ще спрат и до края на деня ще има разкъсвания на облачността, на доста места до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан северен вятър. Остава хладно с оптимални температури сред 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР