Днес още преди обяд в югозападната половина от страната, а

...
Днес още преди обяд в югозападната половина от страната, а
Коментари Харесай

Интензивни валежи и гръмотевици днес

Днес още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще има краткотрайни превалявания, на доста места в Западна и Централна България, и гръмотевични стихии. На места предстоящите нови количества на дъжда, основно в западните региони, ще доближат 50 л/кв.м. Почти без превалявания ще остане в крайните източни региони. Температурите ще останат в необятни граници, от 17 - 18° по високите западни полета до 28° тук-там в североизточните региони, в София - към 17°.
 
По Черноморието преди обяд облачността ще е раздрана, след обяд - забележителна. На места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23 - 25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
 
Над планините - интензивни, краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици ще има в масивите от Западна България ще има. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.
 
В неделя в Западна България преваляванията ще стопират, в Централна и Източна с спирания ще продължат, а в обособени региони след обяд ще са интензивни. През първата половина от новата седмица ще настъпи усъвършенстване на времето, само че в понеделник към момента ще има условия за краткотрайни следобедни превалявания и гръмотевици, основно в източните региони. През идващите дни ще доминира слънчево време и температурите бързо ще се покачват.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР