Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста

...
Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста
Коментари Харесай

Днес ни очаква дъжд, температурите ще са между 13° и 18°

Днес още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни.

Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София - към 12°.

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

В понеделник ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България - мощен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и североизточните региони, ще превали временен дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, а оптималните - сред 15° и 20°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР