Днес още от сутринта ще се развива купеста, а след

...
Днес още от сутринта ще се развива купеста, а след
Коментари Харесай

Вятър и дъжд днес свалят температурите

Днес още от сутринта ще се развива купеста, а след обяд в обособени региони и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, в следобедните часове и гръмотевици. Североизточният вятър ще се усили, основно в източната половина от страната ще е краткотрайно мощен. Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 29 и 34 градуса, в София към 28°.

По Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, тук-там по южното крайбрежие и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра към 14°.

В понеделник ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове ще има купеста облачност. Вероятността за превалявания е дребна. Максималните температури в множеството региони ще бъдат сред 30 и 35 градуса.

Във вторник над Северозападна България ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще доминира слънчево време. В сряда на повече места в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени и с гръмотевици. На изток ще има повече слънце, ще бъде и по-топло.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР