Днес Организацията за защита на животните "Четири лапи" и граждани

...
Днес Организацията за защита на животните "Четири лапи" и граждани
Коментари Харесай

Проблемът с двете лъвчета от зоокъта в Разград - Масуд и Терез, е решен


Днес Организацията за отбрана на животните "Четири лапи" и жители проведоха митинг в центъра на София в отбрана на двете лъвчета от зоокъта в Разград, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Терез и Масуд бяха предадени от общинския съвет на Разград и вместо в естествена среда и независимост, ще живеят зад решетките на пазарджишкия зоокът. Където са обречени на сигурна гибел ”, обявиха от „ Четири лапи ”.

Имаме разбирането на Министерство на околната среда и водите, че тези лъвчета няма да отидат за Пазарджик, за тях ще се търси най-хубавото решение в профилиран център в чужбина, съобщи ръководителят на сдружението "Четири лапи" Явор Гечев.

Лъвчетата са живи посредством, единствено и само, на всеотдайните потребности на доброволци, сподели още Гечев.

На митинга дойде и министърът на околната среда и водите Нено Димов, който сподели, че "Четири лапи" е може би най-добре осведомена, посредством и на интернационалната си мрежа, къде лъвчетата могат да се усещат оптимално добре. "Министерството е безусловно стимулирано, взаимно с неправителствената организация, да откри най-хубавото решение за тези две лъвчета, разяснява Нено Димов.

Димов съобщи, че следва да бъдат разисквани и взаимни дейности с природозащитните организации за цялостното положение на зоологическите градини в страната.

"Ако жителите желаят да има зоологическа градина в техния град, би трябвало да са подготвени през локалните налози и такси и през общинските пари, които се дават, да ги приведат в сходство с условията на закона", сподели министърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР