Днес опозицията има шанс да получи оставката на премиера Борисов

...
Днес опозицията има шанс да получи оставката на премиера Борисов
Коментари Харесай

Деси Атанасова към опозицията: Крепите управлението на Борисов, странно!

Днес опозицията има късмет да получи оставката на премиера Борисов и доста необичайно, че тъкмо тя се опълчва на това. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на дебата по плана за привикване на Велико народно събрание, предава "Фокус ".

"Нали искахте избори? ", попита Десислава Атанасова сътрудниците от ляво.

"Днес имате късмет да получите оставката на премиера Борисов и доста необичайно, че тъкмо вие опозицията, се противопоставяте на този късмет ", сподели още депутатът от ГЕРБ. Според нея точно те, които са упорствали месеци наред Борисов да подаде оставка, през днешния ден крепят статуквото.

"Крепите ръководството на Борисов, необичайно ", сподели още Десислава Атанасова.

"Малко ме изненада парламентарният спор по няколко аргументи. Първо, тъй като твърдите каква е тази процедура и за какво в този момент. Държа да отбележа и вие евентуално си давате сметка, че това е методът за парламентарен спор. Ние не сме отвън парламентарните процедури.

Когато има законопроект, в тази ситуация има предложение и план на решение за привикване на Велико народно събрание и план на Конституция, според условията на настоящата Конституция, която толкоз и сега защитавате и към която се придържаме и считаме, че всички би трябвало да съблюдаваме. Това е методът за разискване на един подобен плана на решение. Защо в този момент?

Разпоредбите на Конституцията също са ясни - не по-рано от два месеца, не по-късно от пет месеца. С тази тематика смятам, че не следва да се вършат, каквито и да е внушения, че бягаме от спор, че се опитваме да спасим държавното управление, тъй като в този момент на дневен ред са ограниченията за справяне с коронакризата. Да, и държавното управление си прави работата, Националният действен щаб също. Има към този момент взети решения. Вероятно ще ги убедят, в случай че още не са ги сторили ", сподели още Атанасова.

По думите й има дневен ред и президентската институция.

"Точно преди една година и един ден президентът Румен Радев, откакто подписа указа за назначение на основния прокурор свика кръгла маса, на която срещна всички европейски посланици с концепцията си за промени в Конституцията. Тогава уважаеми, не чухме никаква реакция, нито всъщност на концепцията, нито всъщност на измененията, които бяха оповестени малко по-късно на брифинг от президента.

Помните ли какви бяха тези хрумвания, зад които застана президентът Радев? Голяма част от тези хрумвания са претенции на гражданското общество, на протестиращите. Тези хрумвания са и част от плана, който внесе ГЕРБ, "Обединени патриоти ", самостоятелни народни представители. Никога до този миг ние не намерихме метод, време, запас в един естествен парламентарен спор да обсъдим всички тези хрумвания.

Тези хрумвания са и част от мнението на Венецианската комисия и обратно на всички изказани мнения, че тя убива от рецензии плана, Венецианската комисия изрича позитивно мнение във връзка с измененията, касаещи правосъдната власт ", добави още Десислава Атанасова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР