Днес Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане

...
Днес Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане
Коментари Харесай

Арестуваха директор на гимназия заради взимане на подкуп

 Днес Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане за установяване на мярка за неотклонение по отношение на лицата с букви Димитър Бонев и С.А. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.  

Бонев е бил притеглен към наказателна отговорност откакто на 27 декември 2019 година в Ихтиман в качеството си на длъжностно лице – шеф на професионална гимназия, приел рушвет в размер на 5 000 лв..    

Въпросната сума му била дадена с цел да не извърши деяние по работа – да не променя размера на наемната цена по контракт за аренда, подписан през м. февруари 2015 година сред образователното заведение и комерсиално сдружение. Престъпното действие е било осъществено от него в съучастничество с другия обвинен – С.А.  

С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – София двамата са били арестувани за период до 72 часа.  Предстои в правосъдно съвещание, което е планувано за през днешния ден, Софийският областен съд да прегледа импортираното от прокуратурата искане за установяване на мярка за неотклонение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР