Днес окончателно стана ясно, че в сегашното Народно събрание няма

...
Днес окончателно стана ясно, че в сегашното Народно събрание няма
Коментари Харесай

Крум Зарков: Народното събрание не намери сили да приеме механизъм за разследване на главния прокурор

Днес дефинитивно стана ясно, че в настоящето Народно заседание няма задоволително на брой народни представители, които да желаят да одобряват закон, с който да се вкара механизъм за следствие на основния прокурор.

Казвам предпочитание, тъй като в никакъв случай не е било въпрос на време. Законът беше импортиран на 30 декември 2022 година, първия вероятен миг, откакто бяха признати, отразени и разисквани мненията на Венецианската комисия, откакто беше признато мнението на Съвета на Европа.

Оттогава изминаха 30 дни, от които най-малко 8 бяха изгубени с процедурни хватки. През тези 30 дни Народното събрание съумя да направи значими неща, само че не откри силата да одобри този закон.

Бях упрекнат, че съм упражнил напън. Това е изцяло правилно. Натисках. Натисках като депутат. Натисках като протестиращ. В последния месец натисках като министър и ще продължа да натискам, до момента в който страната ни се трансформира в същински правова страна. Тоест страна, в която никой не е над закона. И през днешния ден се обръщам към всички, които въпреки всичко няма да се откажат – този напън би трябвало да продължи. Ако нещо разбрахме през миналия месец то е, че без напън няма да стане.

Радвам се обаче, че мога да кажа занапред, че в последна сметка този закон ще бъде признат. На първо място, тъй като е значим за българските жители. На второ, тъй като идващото Народно заседание ще бъде насила да го гледа и да го одобри.

Не се подлъгвайте по разнообразни изречения – законът, който е направен, не е импровизация и ще стане част от позитивното право. Колкото по-бързо, толкоз по-добре за всички ни, тъй като това отпушва доста пътища пред страната. Стигнахме по-далеч, в сравнение с който и да е различен преди нас. Малко не доближи, само че отново наблягам – не време, воля. И съм уверен, че тази воля скоро ще бъде реалност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР