Днес около 4.00 ч., в с. Сладун, общ. Свиленград, в

...
Днес около 4.00 ч., в с. Сладун, общ. Свиленград, в
Коментари Харесай

Хванаха каналджия с 9 мигранти от Сирия край Свиленград

Днес към 4.00 ч., в с. Сладун, общ. Свиленград, в границите на профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на противозаконната миграция, гранични полицейски чиновници от ГПУ – Свиленград направили инспекция на лек автомобил " Ауди ", ръководен от 38-годишен български жител.

Първоначално лидерът, забелязвайки патрулния автомобил, нараснал скоростта и опитал да избяга, само че след малко гонене е бил спрян от граничните дежурства.



В колата били открити 9 жители на Сирия - 7 мъже, една жена и 11-годишно дете – момиче. Установено било, че чужденците влезнали в България от Турция в землището на село Сладун. Водачът е трябвало да ги закара навътре в страната, като за това щял да получи заплащане. Той е арестуван за период от 24 часа по ЗМВР, като по отношение на него следва да бъде повдигнато обвиняване.

Чужденците ще бъдат настанен в миграционен център. По делото се правят дейни процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Търговско отделение – Свиленград.



СНИМКИ: Гранична полиция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР