Днес - около 16 часa, се очаква да бъде пуснато

...
Днес - около 16 часa, се очаква да бъде пуснато
Коментари Харесай

Днес се пуска движението в посока Сарафово на Северния обходен път на Бургас

Днес - към 16 часa, се чака да бъде пуснато придвижването в посока Сарафово по Северния обходен път на Бургас. 4,7-километровата права ще се експлоатира с въведена краткотрайна организация на придвижването до приемането на обекта с Акт 16 и издаване на Разрешение за прилагане. Целта е улеснение на пътуването за идните три почивни дни към Гергьовден.

На 13 април - преди Великден, бе пуснато придвижването в посока София.

С построяването на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася отвън гр. Бургас, с което доста се покачва сигурността на придвижване и комфорта на пътуващите, като се понижава времето на пътешестване. Пренасочването на директния трафик отвън урбанизираната част на града ще понижи и замърсяването в жилищните квартали.

Северният обходен път стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро, минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и приключва при 493-ти км на първокласния път. Отсечката е с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа се реализира посредством 4 пътни възли. Договорът за строителство е за 57 млн. лева, а средствата са от републиканския бюджет.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ приканва водачите да карат деликатно и да следват прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта – 70 км/ч.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР