Днес около 16 часа докато преминаваше през Босфора, 225-метровият тежкотоварен

...
Днес около 16 часа докато преминаваше през Босфора, 225-метровият тежкотоварен
Коментари Харесай

Товарен кораб разби старинна вила край Босфора ВИДЕО

Днес към 16 часа до момента в който преминаваше през Босфора, 225-метровият тежкотоварен транспортен съд “Витаспирит “ с малтийски байрак се блъсна в крайбрежна старинна вила. Турски капитан, който е съпровождал кораба съобщи, че щета в машинното поделение на плавателния съд и мощните подводни течения в този най-тесен регион на Босфора са аргументите за случая.  

Крайбрежната триетажна постройка, в която се вряза кораба е съвсем напълно разрушена. По първични данни на очевидци сега на конфликта, във вилата не е имало никого, което е предотвратило възможни жертви. Вилата Хекимбашъ Салих Ефенди се прави оценка на стойност към 100 милиона евро, и е монумент на културата от 17 век.

Тя се използваше най-вече за снимачна площадка за доста турски сериали, филми, както и за сватби и тържества. Тя се намира под моста над Босфора, Фатих Султан Мехмет. В непосредствена непосредственост се намира първокласен ресторант в който е имало доста клиенти. Те са избяхали под паника от мястото на случая. Не се оповестява за потърпевши и починали.

Собственикът на “Витаспирит “ е гръцки предприемач. Плавателният съд е идвал от Египет и се е движел в посока Украйна. Той е изтеглен в пристанище на Мраморно море и е запечатан, защото ще се води следствие по случая за повода за злополуката. Това е първата злополука с толкоз огромни материални вреди от този жанр в прохода Босфора.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР