Днес около 11:30 ч. в най-отвратителната част от ромското гето

...
Днес около 11:30 ч. в най-отвратителната част от ромското гето
Коментари Харесай

Багер влезе в най-гнусната част от Кумлука в Бургас

Днес към 11:30 ч. в най-отвратителната част от ромското гето в кв. Кумлука е навлязъл екскаватор, който е почнал поголовно срутване на солидни постройки. За това сигнализира свидетел,цитиран от Флагман.бг, който е станал очевидец на виковете и писъците на ромите, които при започване на интервенцията пробвали с телата си да спрат нашествието.

Районът на улиците " Владислав ", " Индже челник ", " Тамара " и " Крайна " е сектор от квартала в непосредствена непосредственост до плажа, който обаче е ограден с висока бетонна стена. По принцип стената на пречи на тъмнокожите да вървят на плаж, когато си желаят, само че тази крайбрежна линия в никакъв случай не се е употребила от тях с лечебно-разкрасителна цел.

Незаконните постройки зад ВиК-Бургас се умножиха през последните 7-8 години и на процедура в тях се записват по 20-30 души, употребявани по изборно време съгласно договорката със съответната партия.

В акцията по премахването вземат участие чиновници на Община Бургас, полиция и жандармерия.
Част от постройките се оказах демонтирани авансово непринудено. За останалите се е наложило да бъдат съборени с тежка техника през днешния ден.

Проверка на Флагман.бг откри преди малко, че наглостта на противозаконните жители и строители на тези сходства на домове, даже са ги отдавали и чартърен на себеподобни.


Зад тази стена се намира плажът, който обаче е негоден

Към момента интервенцията продължава, конфликти няма поради наличието на органите на реда и чиновници на УКОРС.

Потресаващ факт е, че тези здания през годините са израствали върху самите улици и сред тях са се оформили единствено тесни сокаци, по които почистваща техника не може да премине. Именно от тези сектори в квартала стартират и болестите.

„ Продължаваме да установяваме и други противозаконни бараки и къщи, предаваме ги на РДНСК, ще бъдем безкомпромисни”, сподели шефката на териториалната дирекция „ Възраждане” Магдалена Манолова.


Постройките са издигани върху самите улици и по този начин десетилетия почистваща техника е било невероятно да влезе

Прави усещане, че в разчистването на миязмите в тази част на Бургас са се присъединили непринудено и компании, чиито производства се намират в кв. Победа. Те спомагат с тежка профилирана техника.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР