Днес ОИЦ-Враца представи на медиите дейностите, които изпълняваше през последните

...
Днес ОИЦ-Враца представи на медиите дейностите, които изпълняваше през последните
Коментари Харесай

ОИЦ-Враца представи дейностите в областта през последните няколко години /снимки/

Днес ОИЦ-Враца показа на медиите дейностите, които изпълняваше през последните три години. Мрежата от ОИЦ ще продължи да съществува през новия програмен интервал, ще се извършват същите действия, като ще има и нови. Центровете ще изиграят значима роля за новия метод на интегрирани териториални вложения (ИТИ) по Програма „ Развитие на районите “ за интервала 2021 – 2027 година, показа ръководителят на план „ Осигуряване действието на Областен информативен център-Враца през интервала 2019-2021 година “ госпожа Силвия Ганева, която показа постигнатите резултати.
Целта на основаването на мрежата от регионални осведомителни центрове е да оказва помощ, да коментира разнообразни европейски политики на претенденти и бенефициенти по стратегиите, финансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове: общини, представители на бизнеса, на Неправителствени организации, аграрни производители, учебни заведения, културни и обществени институции, жители, безработни; обществеността; представители на медиите. С осъществяването на плана е нараснала информираността на жителите в област Враца по отношение на политиките на Европейски Съюз, Споразумението за партньорство, ръководството и осъществяването на европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ) в България и района. Повишен е достъпът до информация и разпространение на опциите, които дават стратегиите, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове в района. Повишена е прозрачността при осъществяване и ръководство на стратегиите, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове в област Враца и е реализирано поддържане на необятно публично доверие измежду заинтригуваните страни в района. Надграден е потенциалът на бенефициентите от област Враца за осъществяване на планове, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове. Осигурена е ефикасна работна среда в ОИЦ-Враца.
На конференцията беше показан бюлетин с положителни практики от бизнеса на област Враца и информации с действително изплатени средства за района по общини за интервала 2014-2021 година
ОИЦ-Враца благодари на всички медии за взаимната работа през годините и акцентира, че екипът разчита на положителните партньорски взаимоотношения и през идващия програмен интервал.
ОИЦ-Враца е част от мрежата от 27 осведомителни центрове за разпространение на Кохезионната политика на Европейския съюз, основан с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР