Днес официално откриваме летния туристически сезон, макар и навън никак

...
Днес официално откриваме летния туристически сезон, макар и навън никак
Коментари Харесай

Сезонът е открит! Ето какви са цените по родното Черноморие

Днес публично откриваме летния туристически сезон, въпреки и на открито по никакъв начин да не наподобява като за море и отмора. В унисон с неприятното време, всеки ден осъмваме с нови и нови по-високи цени.

Още с първата крачка на линията вършат усещане цените на плажните такъми. Цените на чадъри и шезлонги са се запазили, както през предходната година. Нашата инспекция сподели, че цените на север доближават до 10 лева, а на някои места - даже повече, написа БЛИЦ.

„ В момента имаме 25 спасители. На 10 поста са ситуирани, като на всеки пост има по двама. Съответно има и сменници. През сезона от 1-ви юли, ще бъдат разкрити още 5 поста”, увери Нова тв варненският старши избавител Георги Есов.

Какви са цените в крайбрежните заведения за хранене? Екипът влиза в случайно определено заведение, с цел да види какъв брой ще ни коства обичаната композиция - бира с цаца. Отваряйки менюто, незабавно прави усещане нарастването на цените, а ресторантьорите споделят, че повишаването е неизбежно.

„ Спрямо предходната година приблизително нарастването на цените варира от 10 до 15%. Говоря за цени в меню. Суровините, доставките и всичко друго, с което работим, съпоставено с предходната година, цените им са скочили с над 20-25%”, не крие Снежана Бойкова, която е шеф на крайбрежно заведение.

В нейния ресторант бирата и цацата ни костват общо 12 лева и още веднъж имаме шанс, тъй като има места по родното Черноморие, на които тази класическа композиция излиза много по-солено.

„ Гледаме най-малко първоначално, до момента в който не сме в деен сезон, да не подвигаме цените до степен, в която да отблъснем клиентите, защото ние не сме от година-две. Във Варна хората ни познават, имаме си непрекъснати клиенти. Държим и на качество, и на цена”, добавя шефката на заведението.

Поскъпване има и при нощувките.

В „ Златни пясъци” цените са с 20% нагоре. Станислав Стоянов е зам.-председател на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци. Той споделя, че напоследък разноските на хотелиерите са се вдигнали стремглаво.

От сектора обаче споделят, че нарастването на цените, най-малко на този стадий, не въздейства на търсенето.

„ Това нарастване не стопира туристите, има търсене. Гостите не престават да се записват. Всички са наясно, че разходните елементи не могат да бъдат прескочени. Влизат в ситуацията. Към момента записванията по отношение на същия месец на предходната година са почти едно към едно, с наклонност на леко покачване”, сподели още Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР