Днес официално бе открит СТЕМ центъра в училище Митрополит Авксентий

...
Днес официално бе открит СТЕМ центъра в училище Митрополит Авксентий
Коментари Харесай

Община Самоков откри нов СТЕМ център

Днес публично бе открит СТЕМ центъра в учебно заведение „ Митрополит Авксентий Велешки “ - едно новаторско учебно заведение, в което традицията и цифровите технологии се срещат. В новия център ще се извършват четирите детайла на просветителната смяна -интегритет – физическа, архитектурна, техническа и просветителна среда.
Тържествен водосвет с благопожелание за здраве на всички възпитаници и преподаватели и триумф на новия център, отслужи архиерейският наместник Отец Михаил Колев. Сред гостите на събитието бяха кметът на общината Владимир Георгиев, Росица Иванова – шеф на Регионалното ръководство по обучение, проф. Кичева от Югозападния университет, специалисти от инспектората, представители на строителния екип и на фирмата-доставчик на модерната техника за центъра, Зорница Страхинова от просветителния уебсайт „ Уча се “, сътрудници на учебното заведение, сътрудници шефове на образователни заведения от общината, преподаватели.
 Община Самоков започва план Патронажна грижа+ Община Самоков започва план " Патронажна грижа+ "
Община Самоков започва план „ Патронажна Грижа + в Община Самоков ” по оперативна стратегия „ Развитие на човешките ре...
Кметът Владимир Георгиев, шефът на образователното заведение Ирена Коцева и началникът на Регионалния инспекторат Росица Иванова тържествено прерязаха лентата на новия СТЕМ център, след което всички посетители имаха опция да го прегледат.
Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда ” има за цел да увеличи интереса на учениците и техните достижения в региона на науките и технологиите, като поддържа основаването на учебни центрове с фокус върху STEM. Центърът дава всички нужни условия за провеждането на модерно и качествено образование по естествени науки и осведомителни технологии в учебно заведение. Учениците ще се образоват в среда и посредством способи, близки до бизнеса и действителния живот. За наслада точно в Самоков се намират две от 50те утвърдени за финансиране планове в цяла България. Това са учебните заведения „ Митрополит Авксентий Велешки “ и Гимназия „ Константин Фотинов “, където също следва разкриване на подобен център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР