Днес очаквам реални първи резултати. Вярвам, че този открит диалог

...
Днес очаквам реални първи резултати. Вярвам, че този открит диалог
Коментари Харесай

Кирил Петков: Откритият диалог ще замести езика на омразата


Днес чакам действителни първи резултати. Вярвам, че този открит разговор ще замести национализма и езика на омразата. Хората чакат действителни резултати, а не политическа реторика. Разбира се, следим деликатно общите тематики, в това число историята, човешките права, нещата, които са значими за евроинтеграцията. Това съобщи министър председателят Кирил Петков при откриването на взаимното българо-македонско държавно съвещание, на което участва министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски, съобщи БГНЕС.

“Откриваме сесията на взаимното съвещание сред държавното управление на България и РСМ. Отношенията ни преди нашата среща в РСМ бяха в ниска точка, само че това, което към този момент реализираме единствено за втора седмица на взаимна работа, аз съм доста окуражен. Това, че вие дойдохте толкоз доста министри във всички сфери, които желаеме да работим дружно с нашите министри, демонстрира пътя отсам нататък”, сподели Петков.

Той акцентира, че връзките сред нашите страни “ще се случат и ще са на база същинска работа, на същински срещи с очакване на същински резултати”.

Според Петков най-важното на политиката е да доближи до хората, до двата народа. “Няма нищо по-добро от това да работим дружно, да имаме отворена стопанска система, да имаме обвързвана инфраструктура, да имаме общ календар, да приказваме за европейската интеграция заедно”, сподели министър-председателят.

Македонският посетител означи, че тази среща е триумф, тъй като се организира единствено седмица, откакто се е видял с Петков в Скопие.

“Този район би трябвало да стане район на стопански разцвет и по-добро място за живеене на нашите граждани”, сподели Ковачевски.

Според него това може да се реализира посредством развиването на икономическите и инфраструктурни планове. Той уточни, че през днешния ден министрите от двете страни ще обсъдят всичките прави на Коридор номер 8.

Ковачевски означи значимото значение на образованието.

“Когато свързваме образованието свързваме младежта. Срещнах се с ректора на СУ, доста бързо ще създадем съдействие, сподели той и даде обещание, че “ще покажем на Европа, че тук може да има сполучливо сътрудничество”.

Двамата министър председатели пожелаха триумф на министрите и работните групи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР