Днес Община Борован тържествено отбеляза празника си. Традиционното честване започна с

...
Днес Община Борован тържествено отбеляза празника си.
Традиционното честване започна с
Коментари Харесай

Община Борован отбеляза тържествено празника си

Днес Община Борован тържествено означи празника си.
Традиционното честване стартира с издигането знамената на страната ни и на общината. Последва церемониален водосвет от отец Георги от храм " Св. Николай " в селото, след което бяха поднесени венци пред паметника. Всички посетители на тържеството бяха приветствани от зам.-кмета на Илияна Донкова.
В словото си тя означи, че регионът от далечни времена е бил част от развиването на Северозападния район и ние с горделивост би трябвало да продължим тази традиция, завещана от нашите предшественици.
" 25 октомври е незабравим ден за Община Борован, ден на независимост и самостоятелност. Трябва да почитаме традициите и предишното, с цел да можем да вървим към бъдещето, задоволени от сегашното ", сподели тя. Поздравителни адреси до Община Борован изпратиха: УС на Асоциацията на българските градове и райони и Силвия Георгиева – Изпълнителен Директор на НСОРБ.
В литературно-музикалната стратегия, проведена от ЦПЛР " Маша Белмустакова " – Борован, взеха присъединяване децата и учениците от детските градини и учебните заведения на територията на Общината.
Празникът по традиция приключи с българско хоро. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР