Днес община Борован отбеляза празника си при спазване на всички

...
Днес община Борован отбеляза празника си при спазване на всички
Коментари Харесай

Oбщина Борован отбеляза празника си, двама лекари станаха почетни граждани /снимки/

Днес община Борован означи празника си при съблюдаване на всички предписани ограничения за сигурност, оповестиха от локалната администрация. Точно в 10.30 часа, под звуците на химна на Република България, кметът инж. Десислава Тодорова и ръководителят на общински съвет Петър Станев тържествено издигнаха знамената на площада пред читалище „ Цани Иванов “, след което сервираха венци и цветя пред паметника. В 11 часа в залата на общинския съвет се състоя тържествена сесия на локалния парламент. По предложение на инж. Десислава Тодорова и с решение на Общински съвет №259 от Протокол № 30/24.09.2021 година званието „ Почетен Гражданин на Община Борован “ се присъжда на доктор Цезар Петров Пенчев.
Той е роден на 22 февруари 1969 година. През 1987 година и е приключил Природо-математическа гимназия „ Академик Иван Ценов “ във Враца. Продължава образованието си във ВМИ-Плевен. Дипломира се като доктор през 1995 година През 2013 година придобива и магистратура по „ Здравен мениджмънт и ръководство в образованието “ в Югозападен университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград. През 1995 година стартира работа в село Малорад, община Борован, като ординатор СЗС. От 2000 година до сегашния миг е Общопрактикуващ доктор в село Малорад и Враца. Притежава комуникативност, разпоредителност, блян км реализиране на високи резултати, предпочитание за рационализиране и умения за работа в екип и отговорност. Д-р Пенчев е два мандата общински консултант от 2011 до 2015 година и 2015-2019 година Председател е на общински съвет Борован 2011-2012 година В дългата си процедура като доктор е оказал помощ на стотици хора.
С решение на Общински съвет №258 от Протокол № 30/24.09.2021 година званието „ Почетен Гражданин на Община Борован “ се присъжда на Д-р Светозар Йорданов Цигаровски.
Той е роден на 05.01.1966г. в с. Борован. Майка му Младенка Цигаровска и татко му Йордан Цигаровски са дългогодишни и уважавани учители в общината. Основното си обучение приключва във ОУ „ Васил Кънчов “ във Враца. Средното си обучение приключва през 1984 година в ЕСПУ „ Христо Ботев “ в града под Околчица. След отблъскване на постоянната си военна работа през 1984 до 1986 година продължава образованието си в Медицински университет-Плевен, със компетентност „ Медицина “. След дипломирането си пред 1992 година стартира работа в селски здравен сектор село Малорад, като участъков доктор. От началото на здравната промяна през 2000 година работи като общопрактикуващ доктор на територията на община Борован, като практиката му е разположена в с. Добролево и с. Сираково. Придобива компетентност „ Обща медицина “ през юни 2014 година От месец юни 2020 година, с изключение на пациентите си в община Борован, практиката му обгръща и огромен брой хора само че територията на община Хайредин в селата: Рогозен, Манастирище, Михайлово и Хайредин. Помогнал е на доста пациенти в дългогодишната си лекарска процедура.
Председателят на общински съвет – Борован разгласи решенията на локалния парламент за отсъждане на званието „ Почетен жител на община Борован. Кметът на общината инж. Десислава Тодорова сервира приветствен адрес към доктор Пенчев. Тя връчи плакет, букет и парична сума на доктор Пенчев. Той изрече своята признателност за оказаната чест. Доктор Цигаровски не съумя да участва на церемонията заради фамилни аргументи и ще получи премията си по-късно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР