Днес областният управител проф. Мария Нейкова подписа Акт образец №15

...
Днес областният управител проф. Мария Нейкова подписа Акт образец №15
Коментари Харесай

Държавата подпомага Община Бургас в усилията й по облагородяването на остров Света Анастасия

Днес регионалният шеф проф. Мария Нейкова подписа Акт пример №15 за градеж " Реконструкция и разширение на действителен кей и основаване на леговище за дребни плавателни съдове на остров Света Анастасия. С подписването на Акт№15 се удостоверява привършване на строително-монтажните работи по първия стадий от плана, който касае удължение на съществуващия кей с 5 м. в южна посока. Изграждането на каменно-насипна буна, бронирана с тетраподи, както и на част от защитно оборудване с дължина 38,40 м. с вълнова отбрана и бронировка допълват първия стадий от огромния план. В обекта е построена електрическа и ВиК инфраструктура за обслужване на територията.

" Разширяването на съществуващия пристанищен обект на остров " Света Анастасия “ е от изключителна значимост освен за община Бургас, само че и за всички черноморски общини. С реконструкцията на съществуващия кей за кораби за сезонен транспорт на пасажери и построяването на защитни уреди на брега от морските талази остров " Света Анастасия “ се трансформира в безвредно и атрактивно място както за корабчетата, които транспортират пасажери, по този начин и за акостирането и домуването на дребни лодки “, съобщи регионалният шеф проф. Нейкова. Тя изрази задоволство, че има опция да подпише още един план, който позитивно трансформира образа на бургаска област.

За разширение на градежа е учредено безплатно безсрочно право на градеж и е подписан контракт сред регионалния шеф и кмета на Община Бургас на 18.10.2019 година
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР