Днес облачността ще се увеличава и до вечерта ще обхване

...
Днес облачността ще се увеличава и до вечерта ще обхване
Коментари Харесай

Дъждовно, хладно и ветровито. Жълт код за 18 области


Днес облачността ще се усилва и до вечерта ще обхване цялата страна. Ще има и превалявания дъжд. Ще продължи да духа сдържан, северно от планините и в източните региони мощен стремителен вятър от юг-югозапад.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в Източна България и Предбалкана - до 8°. Максималните ще са сред 10° и 15°, в източната половина от страната ще доближат 17°-18°.

След обяд в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира внезапно намаляване на температурите и дъждът ще минава в сняг. На доста места в планинските региони и западната част на Дунавската низина ще има заледявания.



По Черноморието ще е прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-гозапад. Ще доминира слънчево време, само че до края на деня облачността ще се усили. Максималните температури ще са сред 14° и 18°.

В планините ще се заоблачава и след обяд ще има превалявания от сняг, в по-ниските елементи - от дъжд и сняг. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 0°. Привечер вятърът ще отслабне и ще стартира да се ориентира от северозапад. С него ще нахлуе по-студен въздух и температурите бързо ще се намалят.

В събота преди обяд ще продължи да вали в Източна България, като в югоизточните региони преваляванията ще са обилни по количество. Вятърът ще отслабне, а оптималните температури ще се намалят значително. В неделя повече слънце ще има в планините. В по-голямата част от страната ще се задържи най-вече облачно, в низините и мъгливо, само че ще стартира стопляне, което ще продължи и в понеделник.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР