Днес облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево

...
Днес облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево
Коментари Харесай

Днес облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време

Днес облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време. Ще духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, само че след обяд ще отслабне, а по здрач в Западна България и ще стихне. Максималните температури ще са сред 19° и 24°, в София - към 19°. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, само че до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра към 13°, на 2000 метра - към 7°.

Във вторник времето ще е най-вече слънчево. Сутринта ще е съвсем безшумно и тук-там в низините видимостта ще е понижена. През деня ще духа слаб южен вятър.

Минималните температури ще са сред 6° и 11°, а оптималните - сред 18° и 23°. През нощта против сряда и в сряда от запад на изток облачността ще се усили, ще има превалявания, на повече места и с по-значителни количества - в Северна и Западна България. След среднощ и преди обяд по Черноморието ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. С насочване и увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР