Днес облачността ще е значителна. Започналите от северозапад валежи от

...
Днес облачността ще е значителна. Започналите от северозапад валежи от
Коментари Харесай

Тази неделя ни посреща с дъжд и гръмотевици

Днес облачността ще е забележителна. Започналите от северозапад превалявания от дъжд до края на деня ще обзет и крайните югоизточни региони, там ще са съпроводени и с гръмотевици. На места в Източна България количествата ще са обилни. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, след обяд в югоизточните региони ще е от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух.

Привечер и през нощта против понеделник, с продължаващото захлаждане, дъждът в източната част на Дунавската низина, Лудогорието и планинските региони ще минава в сняг, там ще се образува тънка снежна завивка и ще има условия за виелици и навявания. Вечерта от северозапад преваляванията ще стопират. Температурите ще са съвсем без дневен ход – от 5°-6° в северозападните до към 20° в югоизточните региони, където преди обяд ще продължи да духа мощен югозападен вятър. В София температурата сутринта ще е към 10°, до вечерта ще се намали до към 0°.

В планините ще бъде облачно с превалявания най-вече от сняг, под 1800 метра от дъжд, в края на деня и на по-малка височина. По-значителен снеговалеж се чака вечерта в Централна и Източна Стара планина. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. С него ще нахлува леден въздух и след обяд температури доста ще се намалят. Максималната на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 4°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР