Днес облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще обхванат

...
Днес облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще обхванат
Коментари Харесай

Рязка промяна на времето: Дъжд, сняг и вятър в цялата страна

Днес облачността ще е забележителна. Валежи от дъжд ще обзет цялата страна. По високите полета на Западна България, в Предбалкана и тук-там в Североизточна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна завивка. В останалата част от страната денем ще вали дъжд и на доста места краткотрайно ще са интензивни и обилни по количество. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, а оптималните - сред 3 и 8 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология на уеб страницата си.

Предупреждения за рисково време има в 21 области на страната. Там, където вали дъжд се чакат до 20 литра на квадратен метър за денонощието. Там, където вали сняг снежната завивка ще доближи сред 5 и 10 сантиметра, в планините – до 15 сантиметра.

Силен вятър се чака през днешния ден в областите към Черноморието, в Югоизточна България към Малко Търново, Тополовград и Елхово и в Югозападна България – в регионите на Благоевград, Дупница, Кюстендил и Гоце Делчев.До края на седмицата дневните температури последователно ще се покачват.

Утре денят ще е с раздрана облачност до слънчево време. В четвъртък още веднъж чакаме валежи вследствие на нов средиземноморски циклон. През почивните дни облачността ще се раздира и времето ще се откри изсъхнало и топло.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР