Днес облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните

...
Днес облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните
Коментари Харесай

Значителна облачност в петък, събота идва с валежи

Днес облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания в следобедните часове. Сутринта ще бъде относително студено, температурите ще са най-вече сред минус 6 и минус 1 градуса, в обособени региони и по-ниски - до към минус 8 градуса. През деня ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад и с него дневните температури ще се покачат, оптималните ще са сред 5 и 10 градуса.
През нощта против събота от запад ще стартират превалявания най-вече от дъжд и ще има условия за поледици. В София минимална температура ще е към минус 4 градуса, а оптималната - към 7 градуса.
Над Черноморието облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания в следобедните часове. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад и ще се затопли. Максималните температури ще са 5 -8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7 -9 градуса.
В планините облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания на облачността в следобедните часове. Почти без превалявания. Ще духа сдържан до мощен западен вятър, който по здрач ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра - към минус 2 градуса.
В събота от запад на изток на доста места в страната ще превали, най-вече дъжд, в планините и високите полета в Западна България - сняг. Остават изискванията за поледици. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Валежите бързо ще спрат, а облачността ще се раздира, над Западна България и ще понижава. Минималните температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, а оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 5 и 10 градуса.
В неделя вятърът още веднъж ще е от югозапад, слаб, температурите ще се покачат още малко. След краткотрайното скъсване и понижение, облачността още веднъж ще се усили и по-късно денем и през нощта против понеделник в югозападната част от страната тук-там ще превали дъжд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР