Днес облачността ще е значителна и на много места отново

...
Днес облачността ще е значителна и на много места отново
Коментари Харесай

Отново облаци и дъжд, по планините - сняг


Днес облачността ще е забележителна и на доста места още веднъж ще има валежи от дъжд, в планинските региони над 1000 метра – от сняг. Поради ниските температури в Северозападна България ще има условия за формиране на поледици. Привичер от запад преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира и понижава, най-късно, през нощта в Източна България. В източната половина от страната ще духа сдържан южен вятър. Максимални температури - от 2-5 градуса в северозападните региони до 10-12 в източните, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за януари - едва ще се увеличи.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от сняг, под 1000 метра – от дъжд. След обяд от запад преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра - към минус 3.

По Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан южен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР