Днес облачността ще е разкъсана, по-значителна над Западна България и

...
Днес облачността ще е разкъсана, по-значителна над Западна България и
Коментари Харесай

Февруарската пролет продължава и в неделя, на места слабо ще превали

Днес облачността ще е раздрана , по-значителна над Западна България и на обособени места там ще превали слаб дъжд , в планините - слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, в Източна България - север-североизточен. Дневните температури ще останат без основна смяна, оптималните ще са най-вече сред 10° и 15°, в София - към 10 °, сочи прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е раздрана. Вятърът ще е слаб до сдържан, преди обяд от запад-югозапад, след обяд ще придобие северна съставния елемент. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  

Над планините облачността ще е раздрана, в масивите в западната половина на страната - най-вече забележителна и на обособени места там ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър, най-вече от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 4°, на 2000 м - към минус 2°.

През първите дни от новата седмица ще има забележителна облачност, на обособени места и слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг. Вятърът ще е слаб, в понеделник - от североизток, във вторник - от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 7° и 12°.

В сряда облачността ще се раздира и ще понижава и през идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево . Сутрин тук-там в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб от югозапад и с него температурите ще се покачват, в събота минималните на всички места ще са позитивни, а дневните ще надвишават 15°.



Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР