Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина

...
Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина
Коментари Харесай

Пет области на България са предупредени!

Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната, по-често забележителна и на доста места там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. След обяд от запад облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време. Вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, до момента в който в останалите региони ще е от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София - към 23°. Това оповестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Пет области с жълти кодове за интензивни превалявания и мощен вятър. Става дума за Видин, Монтана, Враца, Ловеч и София - област. Ще има условия за градушки. 

Над планините облачността ще е забележителна. Сутринта към момента ще превалява дъжд, по най-високите елементи на Рила и Пирин ще прехвърчи слаб сняг. След обяд над централните и източните региони облачността ще е купеста и купесто-дъждовна и тук-там там ще превали и прегърми. На обособени места, основно в Централна Стара планина, преваляванията ще са обилни по количество. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, към и след обяд купеста. На места, основно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР