Днес облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще продължи

...
Днес облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще продължи
Коментари Харесай

Облачно, но почти без валежи ще бъде времето

Днес облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще продължи да духа сдържан, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса.
Над Черноморието облачността ще бъде променлива. Сутринта тук-там в южните региони към момента ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, в северните региони - краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 11-14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна. Само на обособени места, основно в Родопите, ще превали. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 4 градуса, на 2000 м - към минус 2 градуса.
В петък вятърът от запад-северозапад ще отслабне, най-късно по поречието на Дунав и в североизточните региони. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността преди обяд, след обяд тя още веднъж ще се усилва. Температурите ще бъдат по-ниски от нормалните за средата на април: минимални - най-вече сред 0 и 5 градуса, в обособени котловинни полета и малко под нулата, оптимални - сред 11 и 16 градуса.
През нощта против събота заоблачаването ще обхване цялата страна и до сутринта тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд. През деня ще доминира облачно време и тук-там, основно в югозападната половина от страната, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР