Днес облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони, където

...
Днес облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони, където
Коментари Харесай

Предупреждават за силен вятър в 10 области

Днес облачността ще е променлива, по-значителна над планинските региони, където основно през нощта и до обяд ще има слаби валежи от сняг. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и мощен запад-северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималните ще доближат сред 6 и 11 градуса.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за 10 области на страната за 24 декември, сочи информация в уеб страницата на националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка и Разградска. В тези региони ще духа вятър от запад-северозапад със скорост 15-20 м/сек, в пулсации до 24 м/сек.

В нощта на Рождество Христово вятърът ще отслабне, а облачността ще намалее до най-вече ясно. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за декември.

В планините ще доминира облачно и мъгливо време, и основно в часовете преди обяд тук-там ще прехвърча сняг. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел вятър от север-северозапад и с него температурите ще се покачват. Максималната на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра – към минус 1 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа сдържан западен вятър. Малко по-топло с оптимални температури на въздуха – сред 5 градуса и 8 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР