Днес облачността ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата

...
Днес облачността ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата
Коментари Харесай

Снегът почти навсякъде спира, но остава облачно


Днес облачността ще е променлива, по-често забележителна и през по-голямата част от деня ще се задържи без превалявания. Северозападният вятър ще се усили, ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 2 и 7 градуса. По-късно след обяд от североизток, с сдържан вятър още веднъж ще стартира да нахлува леден въздух. Привечер и през нощта против събота на доста места, основно в Източна България и планините, ще има снеговалежи, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, по-често забележителна. През деня единствено на обособени места ще превали слаб сняг, само че вечерта в Централна и Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 4 градуса, на 2000 метра – към минус 10.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от север-североизток и да се усилва и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 7-8. Вълнението на морето ще е към 3 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР