Днес облачността ще е предимно значителна и на много места

...
Днес облачността ще е предимно значителна и на много места
Коментари Харесай

Снежно и студено

Днес облачността ще е най-вече забележителна и на доста места в страната ще вали най-вече слаб сняг, само че в планините и Предбалкана ще има и по-съществени количества.

За това предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат. Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър със северна съставния елемент, с който ще нахлуе още леден въздух. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 4° до 1°, дневните - сред 1° и 6°.

Над планините облачността ще е забележителна, на доста места ще има превалявания от сняг, в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България ще са обилни. Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат.

Ще духа най-вече мощен северен вятър , с който температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра - към минус 11°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в северните региони ще превали слаб сняг, на юг - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северен вятър, с който ще застудее. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР