Днес облачността ще е по-често значителна. Ще има и краткотрайни

...
Днес облачността ще е по-често значителна. Ще има и краткотрайни
Коментари Харесай

Днес ще има значителна облачност, с краткотрайни валежи и гръмотевици

Днес облачността ще е по-често забележителна. Ще има и краткотрайни превалявания, след обяд съпроводени с гръмотевици. Разкъсвания и краткотрайни понижения на облачността ще има в часовете след среднощ и преди обяд, основно над югозападната половина от страната. Ще духа слаб запад-северозападен, в Източна България източен вятър. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 24 и 29 градуса, в София към 25 градуса.
Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания, по-значителни по северното крайбрежие. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 20-24 градуса. Температура на морската вода е 18-20 градуса, северно от нос Калиакра 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Преди обяд над доста региони от планините ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове още веднъж ще има купесто-дъждовна облачност и краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра - към 12 градуса.
Във вторник и сряда облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Остава и нараснала вероятността за градушки и местни интензивни превалявания. Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 22 и 27 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР