Днес облачността ще е по-често значителна, предимно висока. Около и

...
Днес облачността ще е по-често значителна, предимно висока. Около и
Коментари Харесай

Дъждът ни преследва и през новата седмица

Днес облачността ще е по-често забележителна, най-вече висока. Около и след обяд ще се развива и купеста, и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали. По-голяма възможност за гръмотевични стихии има в Източна България и Стара планина. Ще се появи слаб, в планинските региони - до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 20 и 25 градуса.

Над Черноморието облачността ще е раздрана. Само на изолирани места след обяд ще превали. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури - сред 16и 19. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В следобедните часове ще има валежи, на повече места в Стара планина, където ще има и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан южен, по най-високите върхове - югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 15, на 2000 метра - към 7 градуса.

Във вторник от запад на изток ще превали, тук-там с гръмотевици; по-интензивни ще са явленията в Централна Северна България. Със запад-северозападен вятър температурите ще стартират да се намаляват, само че в югоизточните региони, където вятърът ще се резервира от юг-югозапад ще останат високи.

В сряда облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни превалявания, само че на малко места и най-вече слаби. Вятърът ще е западен, най-вече сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно до мощен. Преобладаващите минимални температури ще са сред 5и 10, оптималните - сред 20 и 25 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР