Днес облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време.

...
Днес облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време.
Коментари Харесай

Лятото се завръща, вижте прогнозата за новата седмица!

 Днес облачността ще бъде променлива, постоянно намаляваща до слънчево време. В Североизточна България към момента ще има превалявания от дъжд, които до обяд ще спрат. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София - 25°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността преди обяд в множеството региони ще е забележителна и тук-там основно в Стара планина ще има слаби превалявания от дъжд. През деня облачността ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра към 19°, на 2000 метра – към 12°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-значителна преди обяд и на обособени места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 26°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във вторник и сряда времето ще бъде най-вече слънчево. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно в часовете след обяд, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб, във вторник от северозапад, а в сряда - от североизток. Максималните температури ще са сред 29° и 34°.

От четвъртък до края на седмицата над Източна България ще се задържи слънчево. Над Западна България ще има условия за развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност, краткотрайни превалявания и гръмотевици. Там и дневните температури ще са с два-три градуса по-ниски по отношение на предходните дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР