Днес облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и

...
Днес облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и
Коментари Харесай

Облаците се сгъстяват, започват валежи

Днес облачността от югозапад ще продължи да се усилва и основно след обяд, на обособени места в южните и планинските региони, ще има слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°. Атмосферното налягане ще остане без основна смяна и ще е към междинното.
По Черноморието в утринните часове ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се усили високата и междинната облачност, само че единствено на обособени места, основно в южните региони е допустимо да превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 19-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността ще се усилва. Слаби превалявания ще има на обособени места, основно Родопите и централните елементи на Стара планина. Ще духа слаб до сдържан вятър с южна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°.
През идващите три дни над страната ще бъде най-вече облачно, ще има и превалявания.
В четвъртък дъжд ще вали основно в Източна България, а в югоизточните региони има нараснала възможност за обилни количества.
В петък на обособени места ще превали слаб дъжд.
В събота преваляванията ще са на повече места, а повече по количество ще са в Северна България. Вятърът ще от запад-северозапад през първия ден слаб, след това ще се усили до сдържан. Сутрешните температури ще се покачат едва, а дневните ще се намалят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР