Днес облачността над страната ще е значителна и на много

...
Днес облачността над страната ще е значителна и на много
Коментари Харесай

Времето: Мрачно, дъждовно и хладно

Днес облачността над страната ще е забележителна и на доста места в Западна и Централна България ще превали. След обяд валежите ще са съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В източните региони ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 5 и 10 градуса, а оптималните ще са сред 18 и 23 градуса, в София – 17.

В планините ще има забележителна облачност и тук-там в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от източната четвърт. Максимална температура на 1200 метра - към 14, на 2000 метра - към 8 градуса.

По Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха – сред 11 и 14 градуса. 

Продължителността на деня е 13,28 часа.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.

В сряда и четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще бъде с валежи, съпроводени и с гръмотевици, на повече места и по-съществени в западната половина от страната и през втория ден. В сряда вятърът краткотрайно ще бъде северозападен, към вечерта още веднъж ще се ориентира от североизток, в четвъртък - от север-североизток, ще се усилва и с него ще нахлува относително студен въздух. Дневните температури ще се намаляват, като в четвъртък и петък към този момент ще са близки до нормалните. Максималните ще са най-вече сред 15 и 20 градуса.

В петък валежите ще са основно в Източна България и планините, само че до вечерта облачността на всички места ще намалее. През почивните дни вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще е променлива, постоянно до слънчево. Ще се затопли, по-съществено в неделя, само че в следобедните часове още веднъж, основно в Източна България и Родопската област, е допустимо да превали временен дъжд. В началото на идната седмица от североизток ще проникне студен въздух, само че вероятността за валежи е дребна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР