Днес облачността над страната ще е значителна и на много

...
Днес облачността над страната ще е значителна и на много
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 26 септември

Днес облачността над страната ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд. По-значителни и съпроводени с гръмотевици ще са преваляванията денем над Югоизточна България и Родопите. Почти без превалявания, с раздрана облачност ще е над югозападните региони. Ще духа слаб, в източната половина на страната – сдържан вятър от север-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 10° и 15°, по Черноморието до 17°-18°, оптималните – сред 18° и 23°.
Това заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане е по-високо от междинното за септември и ще се задържи без основна смяна.
Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд, в южните региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури и на въздуха, и на морската вода – 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, с наклонност за увеличаване.
Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2600 метра – слаб сняг. По-значителни ще са преваляванията в Родопите и Странджа. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра – към 7°.
В сряда ще се задържи най-вече облачно, валежите ще са основно в Южна България, с наклонност до вечерта в по-голямата част от страната да спрат. През идващите дни вероятността за превалявания доста понижава, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Вятърът ще остане от североизток, в източните региони и тук-там в Дунавската низина, сдържан и краткотрайно до мощен. Температурите ще се намаляват и към петък оптималните ще са сред 13° и 18°, минимални - сред 7° и 12°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР