Днес облачността над страната ще е разкъсана, често значителна. На

...
Днес облачността над страната ще е разкъсана, често значителна. На
Коментари Харесай

Разкъсана облачност над страната днес

Днес облачността над страната ще е раздрана, постоянно забележителна. На места ще превали слаб дъжд, в планините над 1300 м - слаб сняг, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките, представени от Българска академия на науките.

Ще духа до сдържан, в източните региони - и краткотрайно мощен североизточен вятър, и температурите ще се намалят. Максималните ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в крайните югозападни региони - до 18 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца, денем ще се задържи съвсем без смяна.

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна и тук-там, основно в южната част, ще превали дъжд. Ще духа до сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, с повече слънце в следобедните часове. На места ще превали дъжд, над 1300-1400 метра - сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - и мощен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 3 градуса.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР