Днес облачността над страната ще е променлива, намаляваща над много

...
Днес облачността над страната ще е променлива, намаляваща над много
Коментари Харесай

Предимно слънчево, но ветровито в последния ден на 2021 г.

Днес облачността над страната ще е променлива, намаляваща над доста региони краткотрайно до най-вече слънчево. Минималните температури са сред 0° и 5°.

Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°.

В новогодишната нощ над западната половина от страната облачността ще намалее а над източната ще е най-вече забележителна. Температурите в среднощ ще бъдат най-вече сред 0° и 5°. Вятърът краткотрайно ще отслабне.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 9 - 11°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд тук-там до най-вече слънчево. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 5°, на 2000 метра - към 1°.

През първите 4 - 5 дни от новата година времето ще бъде много динамично - ще е прохладно, топло за интервала, без основни превалявания. През първия ден от годината ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат сред 11° и 16°.

Облачността ще е променлива, по-често забележителна преди обяд над източната половина от страната и над планините, вероятни са изолирани слаби валежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР