Днес облачността над страната ще е променлива и на места

...
Днес облачността над страната ще е променлива и на места
Коментари Харесай

Времето: Ще превалява дъжд

Днес облачността над страната ще е променлива и тук-там от запад на изток ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан западен, в източните региони - южен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 7 и 12, в София - към 9 градуса.

В планините облачността ще е променлива, тук-там със слаби снеговалежи. Ще духа сдържан до мощен западен вятър и с него температурите ще се намалят. Максималната на височина 1200 метра ще е към 5, на 2000 метра - към минус 1 градуса.

Над Чeрноморието облачността ще е променлива, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 10 и 13 градуса.

Продължителността на деня е 9 ч. и 07 мин.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за януари; до обяд ще се намалява, след което ще стартира да се покачва.

В сряда ще бъде прохладно, с променлива по-често забележителна облачност. Вероятността за превалявания е дребна.

В четвъртък ще доминира облачно време, тук-там, основно в Западна и Южна България ще превали слаб сняг, в Дунавската низина и южните региони - дъжд. Вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 4 и 1, а оптималните - сред 5 и 10 градуса.

През идващите дни облачността ще се раздира и понижава, в събота и неделя до най-вече слънчево. Ще се затопли, при започване на новата седмица дневните температури в доста региони ще доближават 13-18 градуса. На места в низините и котловините още веднъж ще има условия за формиране на мъгла или инверсионна облачност и там ще остава по-студено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР