Днес облачността над страната ще е променлива, често значителна. На

...
Днес облачността над страната ще е променлива, често значителна. На
Коментари Харесай

Ветровито и студено в празничния ден

Днес облачността над страната ще е променлива, постоянно забележителна.

На места, основно в Западна и Централна България, ще превали дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен запад-северозападен вятър. Ще бъде хладно, с оптимални температури най-вече сред 18° и 23°, в София – към 18°.

В планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност, по високите елементи ще е мъгливо. На обособени места ще превали дъжд, над 1800 метра сняг. Вятърът ще е мощен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 2°.

През нощта и на следващия ден облачността ще е променлива, по-често забележителна над североизточните и планинските региони, където на обособени места в часове преди обяд ще превали. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните – сред 19° и 24°.

В неделя ще има раздрана облачност, вероятността за превалявания е дребна. Дневните температури едва ще се покачат и ще са най-вече сред 21° и 26°. Още в понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток, в Дунавската низина и източните региони ще се усили; ще се резервира подобен и през идващите дни. Облачността ще бъде по-често забележителна, ще има и превалявания, най-вече слаби. Дневните температури ще са малко по-ниски, а минималните - малко по-високи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР