Днес облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна над

Днес облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна над ...

Днес разкъсана облачност с максимални температури между 20° и 25°


Днес облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна над Южна България, където на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, в София около 20°.

Над планините облачността ще бъде значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще има разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна облачност. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 06 ч. и 59 мин. и залязва в 19 ч. и 49 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 50 мин. Луната в София изгрява в 08 ч. 15 мин. и залязва в 20 ч. и 54 мин. Фаза: един ден след новолуние.

Източник: skandal.bg