Днес няма да издигнем кандидат за председател на Столичния общински

...
Днес няма да издигнем кандидат за председател на Столичния общински
Коментари Харесай

Деян Николов, Възраждане: Днес няма да издигнем кандидат за председател на СОС, напускаме залата в знак на протест

Днес няма да издигнем претендент за ръководител на Столичния общински съвет (СОС), напущаме залата в символ на митинг, поради цялото безвластие, което се случва в страната и столицата, съобщи общинският консултант от " Възраждане " Деян Николов пред публицисти.

Нищо не се е трансформирало в последния месец, като се изключи че се демонстрират някакви документи, разяснява Николов. По думите му в СОС вървят към " сглобка " сред " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ. Според Николов в подобен сюжет от " Спаси София " ще се отдръпват. Общинският консултант изясни, че на национално равнище има такава коалиция и прикани да се схванат за такава и на локално. От " Възраждане " не бихме взели участие в подобен вид " сглобка ", сподели Николов и добави, че са участвали на един диалог по политики, само че няма по какъв начин да създадат коалиция с ПП-ДБ ( " Спаси София " ). Демонтажът на Паметника на Съветската войска е " черешката на тортата " в нашето неразбирателствто, уточни още той, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Смятаме, че когато беззаконието е обзело освен страната, само че и СОС, най-нормалното нещо, което може да създадем, е да продължим работата за столицата, единствено че не с хора, които не съблюдават законите и реда, съобщи Николов. Той уточни, че в последната седмица сме станали очевидци на " фашистки практики ", без да се съблюдават процедури и закони. Силно се надявам Паметникът на Съветската войска да не е станал жертва на политически игри, тъй като това би било непоносимо, разяснява Николов.

По думите му най-правилното нещо, което би трябвало да се направи, е да се организира референдум. Общинският консултант от " Възраждане " уточни, че всички в залата са декларирали, че са демократи, тогава дано да създадем референдум и каквото кажат хората – да се случи. Ако народът реши да махнат паметника, тогава ние ще замълчим, добави Николов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР