Днес новият министър на спорта Радостин Василев приема представители на

...
Днес новият министър на спорта Радостин Василев приема представители на
Коментари Харесай

Приключиха срещите между представителите на ЦСКА и Левски със спортния министър

Днес новият министър на спорта Радостин Василев приема представители на ЦСКА и Левски в своя кабинет. В 10:00 часа стартират диалозите с представителите на " алените ".

За 12:00 часа е планувана срещата със " сините ", които ще бъдат представяни от притежателя Наско Сираков и изпълнителния шеф Иво Ивков.

Очаква се двата гранда да обсъдят настоящи проблеми, както и въпросите към " Българска Армия " и " Виваком Арена - Георги Аспарухов ".

Ето известието, публикувано преди дни от Министерството на спорта.

Министърът на спорта Радостин Василев ще организира срещи с управленията на ПФК ЦСКА, ПФК " Левски ", Общо събрание на колегиите ЦСКА. По време на диалозите с ПФК ЦСКА и Общо събрание на колегиите ЦСКА ще участва и представител на " Сердика спортни парцели " ЕАД. Срещите ще се състоят на 23.12.2021 година /четвъртък/ при следния ред:

Среща с представители на ПФК ЦСКА - 10.00 часа

Среща с представители на ПФК Левски - 12.00 часа

Среща с представители на Общо събрание на колегиите ЦСКА - 15.30 часа

Представителите на медиите ще имат опция за протоколни фрагменти при започване на всяка от срещите, които ще се проведат в постройката на Министерството на спорта (3 етаж).

След диалозите са планувани изказвания.
Сортирай

преди 2 минути

Изпълнителният шеф на Левски - Иво Ивков разяснява извършената среща с министъра на спорта Радостин Василев. Ръководителят разгласи, че чака страната да бъде на " сините " майка, а не мащеха.
 Иво Ивков: Искаме страната да подкрепи Левски като майка, а не като мащеха
Иво Ивков: Искаме страната да подкрепи Левски като майка, а не като мащеха

" Не сме правили претенции, знаем, че Левски би трябвало да се оправя самичък "

преди 2 минути
Край
Приключи срещата сред представителите на Левски и спортния министър.

преди 32 минути

преди 49 минути

Председателят на съвета на шефовете на " Сердика спортни парцели " Людмил Лазаров разяснява миналата среща със спортния министър.
 Председателят на
Председателят на " Сердика спортни парцели ": Ще има ново сдружение - 50 % присъединяване на страната и 50% на ЦСКА за стадиона

" Нашата концепция е да се стартира напълно ново строителство, само че това зависи от Стоична община и Подробен устройствен план на " Борисовата градина "

преди 1 час

Преди срещата със " сините ", министър Василев сподели:

" Както бях декларирал, през днешния ден ще приемем двата гранда. Едните по съответен мотив, Левски на опознавателна среща и за информацията за тежкото финансово положение. Искам да забележим какво страната е направила, какво не е направила. Ангажиментът ми е спортното министерство да се отнася равнопоставено към всички. Аз като министър ще се отнасям равнопоставено към всички клубове. Спортът да бъде политизиран и комплициран на водещо място, а не както е било досега да бъде на последно място ".
 Снимка 558332
Източник:

Последно обновяване в 12:21 ч. на 23.12

преди 1 час
Ред е на Левски
Срещата сред представителите на ЦСКА и спортния министър завърши. В залата влизат хората от Левски - Наско Сираков и Иво Ивков.
 Снимка 558333
Източник:

Последно обновяване в 12:21 ч. на 23.12

преди 1 час

Юлиян Инджов сподели след срещата:

" Искам да споделя, че има прогрес в отношението на страната към спорта. Надявам се скоро това да проличи. Скоро ще разберем за ограниченията и решенията за развиването на спорта. Разбрахме се да се изготви тристранна група от представители на ЦСКА, от Спортни парцели и от ММС, която група да прегледа досегашната обстановка и да излезе и изложи решение. До 15 януари би трябвало да стане това. Трябва да се обясни стадионите държавни ли ще са, частни ли, ще остане ли прехрана. Ситуацията е друга. В Пловдив са общински, тук не… За „ Армията “ е комплициран въпроса поради Борисовата градина. Знаете за устройствения проект, те не са удобни за клуба. Нашият проект не може да се осъществя и поради неизплатените суми за наеми. На този стадий нов стадион на ЦСКА е невъзможна задача. Трябва да намерим компромис. Мисля, че има решения, които би трябвало да се дадат по съответния ред към управляващиите. Парите би трябвало да се връщат под формата на вложения. Ние не можем да създадем инвестиция като документите не са оправени. Ние като частно лице, не може да влагаме пари, в случай че няма нормативни уредби ".
 Юлиян Инджов: На този стадий нов стадион на ЦСКА е невъзможна задача
Юлиян Инджов: На този стадий нов стадион на ЦСКА е невъзможна задача

" Трябва да намерим взаимни отстъпки "

Последно обновяване в 12:06 ч. на 23.12

преди 2 часа

Министърът на спорта Радостин Василев направи малко изказване пред медиите преди срещата.

Днес, както дадох обещание, желая да направя първите стъпки по един проблем, който доста дълго съставлява голям интерес и голяма болежка в публичното пространство. Както на голям брой последователи, по този начин и на Министерството, тъй като един от най-хубавите парцели продължава да е в доста неприятно положение ", стартира Василев.

" Надявам се това, което се е случвало от 2015 година, повече от 6 години, през днешния ден да е първият стадий от развиването на този проблем, с цел да може футболен клуб ЦСКА да построи своя стадион, с цел да може ММС да отбрани своя интерес като притежател на парцелите. Решението, което през днешния ден ще бъде взето, се надявам да доближи до краен стадий в реализацията на един план ".

" Поставени сме в обстановка, в която работим с документи, подписани сред страните в един предходен интервал, в който ние не сме били в Министерството. Съумяхме много бързо и благодарение на " Сердика спортни парцели " да вникнем в обстановката. Считам, че тя не е толкоз комплицирана, колкото е показана пред обществеността и се надявам да излезем с едно положително решение ", показа още министър Василев преди началото на срещата с ЦСКА.

преди 3 часа

На диалозите участват и представители от " Сердика спортни парцели " ЕАД, по отношение на проблема към " Българска войска ".

преди 3 часа

Представителите на медиите бяха позволени единствено за фотоси, след което бяха помолени да изоставен.
 Снимка 558301
Източник:

Последно обновяване в 10:13 ч. на 23.12

преди 3 часа
Старт на диалозите
Срещата сред представители на ЦСКА и спортния министър стартира. " Червените " са показани от съсобственика Юлиян Инджов, Данаил Ганчев, който се занимава с упавлението на клуба и юриста Станислав Трендафилов.
 Снимка 558302
Източник:

Последно обновяване в 10:13 ч. на 23.12
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР